sunnuntai 9. lokakuuta 2011

8.10.2011 - ANNIINA - Haapamäen Suoja. Keuruu



… ”Me tässä katellaan Anniinan kanssa noita tähdenlentoja… te pojat voitte mennä vaikka soittamaan”… Anniina lisäsi vielä siihen, ”juu meillä on nyt tässä parempaa tekemistä”... ;-))
Perinteikäs Haapamäen Suoja…
Kolmanteen keikkaan... sekä siinä samalla myös kolmannen sisaren keikalle saman viikon sisään, eli tällä kertaa oli vuorossa Anniina perinteitä tihkuvalla Haapamäen Suojalla Keuruulla. Vähän oli tosin päivän mittaan pikku arpomista mihinkä sitä tänään oikein suuntaisi. Kun Annekin oli kerta tuossa kohtuu matkan päässä Parkanon Käenkoskella. Mutta tällä kertaa loppujen lopuksi päädyin Keuruulle ja Anniinan keikalle!


Anniina ja Timppa vauhdissa…
Anniinan taustayhtye Avenue oli liikkeellä varamiehisen kitaristin voimin. Yllätys yllätys kitarointia hoiti mainiolla ammattitaidollaan ex Avenuen Timppa, Timo Luostari. Myrskylyhty on kahden viikon keikka tauolla joten Timppa oli lupautunut kitaransa kera Avenuen tuuraajaksi. Itse asiassa Timpan viimeisin Suojan keikkakin oli niin ikään Anniinan & Avenuen keikka melkein päivälleen viisi vuotta takaperin lokakuussa. Kiva oli nähdä Timppaa pitkästä aikaa! :-))
Anniina aloitteli oman osuutensa viimeisimmän levynsä nimikko kappaleellaan ”tummat pilvet” ja jatkaen niin ikään samalta levyltä kappaleella ”ei, älä herätä vielä”. Seuraavaksi olikin valssien vuoro ”keinu kanssani” ja ”minä rakastan sua”…

Sitten laitettiin lisää vauhtia kappaleessa ”ken hän on” ja heti perään kuulimme humpat ”suurin onni” ja ”seitsemän suudelmaa”. Ja vauhdikasta jatkoa edelleen seurasi Reiska Taipaleen kappaleessa ”kesää kohti. Setin päätteeksi kuulimme Anniinan hienon tulkinnan tuttuakin tutummasta kappaleesta ”mustat silmät”… :-))


”Meillä on nyt tässä parempaa tekemistä”…
Tauolla pihamaalla pyörähtäessä tuli puheeksi täksi yöksi luvatut yli seitsemänsataa tähdenlentoa. Lisäksi puheltiin kaikenmaailman kuut ja revontulet jne... Niitä tähdenlentoja ei kyllä juurikaan nähty mutta muutoin tarinaa kyllä piisas… ”me tässä katellaan Anniinan kanssa noita tähdenlentoja, te pojat voitte mennä vaikka soittamaan”… Anniina vielä lisäsi siihen, ”juu meillä on nyt tässä parempaa tekemistä”, näin! ;-))
”Kolme miestä kolme kitaraa”…
...Toinen setti on jo hyvässä vauhdissa kun Lea Lavenin ”kissa” kappale soi vauhdikkaasti… ”siirrytään vähän hitaampien kappaleiden pariin”, esitteli Anniina seuraavan kappaleensa Kake Randelinin kauniin ”kielletyt tunteet”, ja sen parina kuulimme ”jos se voisi olla totta”. Ja kun kerta Anniinan keikasta on kyse niin ripeät foksikin kuuluu ilman muuta asiaan... saimme kuultavaksi muun muassa kappaleen ”vanhan myllyn tarina”! Illan toiveena kuulimme aivan mainion kappaleen, ja samalla mielestäni sitä parasta Anniinaa, ”kolme miestä kolme kitaraa”, jess… aivan mainiota rautalankaa Anniinan ekalta levyltä, siitä Tapsukka tykkää! :-))  
Tangoilla jatkettiin keikkaa ja Anniina oli lavalla kuin lentoon lähdössä, tai ainakin se tuli jopa mieleeni Anniinan vauhdikasta menoa katsellessa tangojen tahdittamana… tangoina kuulimme kappaleet ”kuule sydän” ja toisena tangona ”sä kuulut päivään jokaiseen”. Seuraavana oli vuorossa tuttu Baddingin ”laivat” sekä Anniinan oma kappale ”musta maanantai”.


”Ässä hai”…
Myös aivan uutta kappaletta saatiin mukaan tällekin keikalle… ”ässä hai”, jonka saimme kuultavaksi oli eilen keikalla vasta kolmas esityskerta. Mutta hyvinhän sekin Anniinalta ja Avenuelta hoitui! Encorena kuulimme ekaksi kappaleen ”kotona ei mua oota kukaaan”, ja toisena encorena vanha tuttu Anniinan potpuri joka samalla pääti ansiokkaasti tämän vauhdikkaan keikka-illan! :-))
”Kotona ei oota mua kukaan” sanat: http://lirama.net/song/284590
Suuri kiitos ANNIINALLE kivasta keikasta… se ikäväkin helpotti, no ainakin vähäksi aikaa! :-))
Tapsukka :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti